Aug 16, 2011, 4:29 PM

Сянка 

  Poetry » Other
714 0 2

Ти си като сянка, която все скрива

лъчите на слънцето, сутрин щом стана.

Покрива небето… за кратко застила

като коричка,  зараснала рана…

Денят е спокоен и може би светъл -

ти само нощем бушуваш -

със светкавици раздираш небето,

разхвърляш звездите му и с конец го зашиваш…

Като вятър нашепваш

за минало

погребано чувство, но живо…

душата ми разбуждаш безмилостно,

играеш си с нея

и пак я приспиваш…

 

 

На Теди

© Десислава Танева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Подбрала си може би най-точните думи.Носи послание твоя стих и определено много въздейства на читателите.Браво!
  • Силно!
Random works
: ??:??