Oct 11, 2015, 6:50 PM

Сянка по ъглите 

  Poetry » Love
353 0 1

Така копнях да съм светулка,
едничка, малка светлина,
дори във мрак и нощ забулена,
да съм ти пуснала искра.

 

Така копнях да съм частица,
от безкрайното сърце,
с което знам, че можеш да обичаш.
Можеш. Но явно не и мен.

 

Какво бях – сянка по ъглите,
пълнеж за часовете скучни,
усещане, което отлита,
щом тръгна и забравиш, че съм се случвала?

 

Във някой сън дали ме нарисува?
Дали запомни поне едно докосване?
Дори не бе ти нужно с мен да се сбогуваш…
А аз без теб… Горчиво анатемосване…

 

 

11.10.2015г.
гр. Сопот

© Събина Брайчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много тъжно. Нека не забравяме - важен е цялостният ни житейски път, а не малките битки като връзки с хора, които не заслужават страданието, хвърлено по тях. Успех!
Random works
: ??:??