Sep 30, 2007, 12:05 PM

Съблечи ме от илюзиите ми 

  Poetry
545 0 5
"Защо се връщаш? Недей!
Не мислиш ли, че малко късно идваш ти?
Защо се връщаш? Недей!
Та аз за теб забравил съм почти!"
         по песен на Васил Найденов

Отнася всяка болка водата
на забравата! -
напукани от жажда
устните ми
и днес забравиха да пият -
препълнено с тъга по теб
сърцето ми
тягостно мълчи -
/9.11.04/

Дали и аз като Снежната кралица
подреждам стъкълцата
в своята душа?
Не мога да умирам всеки миг
разядена
от тъжни истини
/22.02.05/

Към теб - пред хорските очи
съм устремена
и чувам те - през техните лъжи
как милваш ме
с гласа си...
мечтите запокитих
илюзорни
с усмивка жаля
излъганата си душа
/26.05.05/

Мислех, че ще измисля
забравата,
и всичките думи - неказаните...
Смъкни тази моя илюзия,
моля те!
Само с нея съм
облечена...
/29.09.07/

(отронени сълзи, от чувства, през годините...)

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??