Събуди се, о, народе мой, заспали,
още ли търпиш гнусните педали,
които само смучат от кръвта ти,
и се подиграват с челядта ти,
които искат на колене да си, да плачеш,
и товара техен да не спираш влачеш,
които за разтрел са и бесилка,
в гъза ритни ги, дай им засилка,
засилка за гилотината,
която са заслужили 240-имата...
Но няма да е лесно, да знаеш,
с истината трябва да се запознаеш,
а тя е тежка, но верна,
а онези, гнусните, я правят лицемерна,
или се биеш срещу тях, излизайки от ада,
или ходи се запали на първата близка клада...
© Иван All rights reserved.