May 27, 2010, 2:40 PM

Събудих се с надежда 

  Poetry » Other
670 0 13

 

На рождения ми ден...

Събудих се с надежда и тревога,

с усмивка през напиращи сълзи,

с усещане за благослов от Бога,

но и с тъга по старите мечти...

Намирам се навярно по средата

на средностатистически живот.

Оглеждам се – и чужда, и позната –

събирала

и болка,

и любов...

Личат си вече дните наслоени

и в погледа,

и в думите,

в смеха...

Не мога да се смея като вчера,

да се опитвам смело да летя...

Но затова пък вече съм развила

по-силна воля в трудните неща;

от опита се учих да откривам

дори и в мрака малка светлина...

По пътя си оставих тежки зими,

но и красиви слънчеви лета...

 

Събудих се с надежда, че ще имам

от Бога още много красота!!!

 

 

© Руми Бакърджиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??