Apr 20, 2011, 11:09 PM

Съдбовен зид 

  Poetry » Love
769 0 18

Съдбовен зид

 

 

Защурана в всемира те съглеждам -

бродяга с печал и жар устрелен...

Премръзнал ваеш сто мечти на ден,

а вечер ги загръщаш със надежда.

 

Замисляш ти стратегии опасни:

орисваш с непорочност всеки грях;

дамгосваш спомените черни с страх;

щурмуваш куп илюзии заразни...

 

Смиряваш с нежност тишината дива.

Съмненията сриваш с мощна власт.

Денят застива смаян, в ням захлас,

 

и взижда тихичко, съдбовно в нас,

копнеж,  белязан с поднебесна страст –

пролука сребърна в стената сива.

 

© Плами All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??