Сълзата...
Тя е нещо чисто, невинно, но невинаги добре разбрано.
Всеки я тълкува по различен начин.
Но точно тази сълза беше от едно счупено сърце,
от ноктите на предателството на кървави ресни раздрано,
без надежда да бъде скрепено отново.
Тя седеше в ъгъла и му пишеше писма,
когато изведнъж една сълза се появи в ъгъла на окото.
Хората минаваха покрай нея всеки ден,
съжаляваха я,
казваха: "Бедното дете, горкото!",
но само той се беше смилил над нея и ù беше обърнал внимание.
Но един ден той я подмина безразлично,
без да ù обърне внимание.
Сърцето ù беше наранено...
Когато той отмина,
тя легна на пода и от устните ù се откъсна тихо стенание.
И то не защото не я беше видял, а защото беше с друго момиче.
За нея това беше предателство.
Сълзата се стече по нейната буза,
но нямаше закога да се съжалява.
Тя стана бавно и се отправи към спирката.
Хвана автобуса,
първият, който дойде.
Спря пред книжарницата.
Взе лист и химикал и му написа писмо.
Писмо, пълно с любов,
писмо, изразяващо всичките ù чувства.
Обърса една сълза от ъгълчето на едното си око
и остави отпечатък в края на писмото, до името си.
По-късно той получи писмото, видя сълзата
и разбра колко много тя го е обичала.
Разбра колко дълбоко я е наранил,
но как тя му е останала вярна
и с всички сили е истината отричала.
Но вече беше късно, от нея беше останала само тази сълза...
© Тара All rights reserved.