Nov 22, 2007, 2:58 PM

Сълзи за батко 

  Poetry
1024 0 18
 

Сълзи за батко

 

Аз гушнах топлата възглавница

и се опитах да заспя.

Пред мен изникна образът на батко

и в горки сълзи се облях...

 

Слова се лееха в сърце ми,

като че е пак до мен.

За неговата всеотдайност плачех,

духът му чист, неопетнен.

 

Отиде си тъй млад, нелепо,

със топла обич окрилен,

с възторг от дните, от децата,

успял, със внуци надарен.

 

Помолих се, дано е там,

където няма болка и тъга,

душа му волна да се рее,

обляна в звездна синева...

--------------------------------

(и тъй, със сълзите заспах...)

 

P.S. Това ми се случи снощи, трябваше да го споделя с някого, за да не "гръмна"... Моля ви, не оценявайте. 

© Криси All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??