Apr 5, 2008, 5:19 PM

Сълзите никога не парят 

  Poetry
1064 0 18

Сълзите никога не парят.

Солта от тях е без следи.

Невидимо разяждат.

И изгарят.

В разпръснати живачно

чувства и мечти.

Желанията стенат в пепел.

На  кладата, която

някой друг е изградил.

Дъхът поема устрем 

и се дави в калта на локви

от лъжи.

Дори с крила ранени

птица е душата.

Запазиш ли я чиста,

винаги ще си високо ти.

 

© Мариета Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??