Nov 14, 2024, 9:23 PM

Сълзите от небесния капчук 

  Poetry » Landscape
61 4 3

Като копнеж по ласката на мъж,

попила в пори подранило лято,

земята вече жадна е за дъжд.

В дъха ѝ скрита е молитва свята.

 

Превити стенат плачещи върби.

Напразно търсят свои отражения.

В пресъхналите езерни води

е само споменът за образ прежен.

 

Жълтее шалът мъхестозелен

със стръковете сухи на тревата.

И сякаш скоро задомен ерген

кротува даже пролетният вятър.

 

Не щеш ли, от планинския превал

(почти като в преданията стари)

любовна песен извиси кавал

в смълчаните умислени върхари.

 

И звън разля, на сушата напук,

и обич – да надвие още злото.

Затрогнат, от небесния капчук,

зарони над земята сълзи Господ.

© Анахид Чальовска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??