Jun 28, 2011, 9:58 PM

Сън 

  Poetry » Love
587 0 2

И ето... тихо спуска се нощта,

умора по ресниците ми сипе.

Родена от неземна тишина,

луна към изгрева полита.

 

И няма да е лека тази нощ,

а тежка и самотна все остава.

Любовната магия между нас

във минало далечно се стопява.

 

А песента полита и се лее,

желание за близост повелява.

И трепетно сърцето ми копнее...

Със нежност и любов се оцелява.

 

И устните проклинат онзи час,

когато тръгна си и ме забрави.

И сън недосънуван между нас

увисна без любов оставен.

 

И трели се извиват във нощта

и трепет нежна, огнена и страстна.

Мълчиш. Не казваш нищо за това,

че няма вече приказка прекрасна.

 

Обръщаш се и тръгваш... "Остани!" -

след тебе никога не ще извикам.

Копнежът в мен по миналите дни,

агония и болка предизвиква.

 

А нежната стихия на нощта

безумно и изцяло ме поглъща...

И най-щастлива аз съм на света -

душата ми отново те прегръща.

 

© Силвия Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??