May 15, 2008, 12:51 AM

Сън 

  Poetry
702 0 0
                                                        Сън



 В съня ми ти ела,
промъкни се като крадец в нощта
и прошепни с листата навън,
че тихо идваш в моя сън.

 Прозорчето си малко ще оставя да те чака,
със свещ невинна да те пази в мрака,
за да дойдеш ти като вятъра тих
да изпее песента на този малък стих.
Ела, от съня ми спокоен събуди ме,
в малък свят на нежност открадни ме
да усетя топлотата ти... покажи ми...

 ... Там, където е вечен ден и вечна нощ,
където всичко е красиво, но с неземен разкош,
там, в гората... в тишината,
там, в сладкия шум на реката,
където всичко само твоят глас носи
и като Адам и Ева ще бродим голи и боси
към нашата ябълка на раздора,
но не ти, а аз да се отровя!

 Тихо ти накрая върни ме в леглото,
остави ме, но изпиши името си на челото
и като се събудя, да те усетя със сърцето -
дори да си някъде като птица в небето,
ще зная аз, че теб те има...
ще зная, че и за мен щастие има.

© Мартин Ман All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??