Сън
Мислех си за теб, за мен, за нас.
Сладки спомени пробудиха носталгия.
"Липсваш ми" изрекох аз на глас.
Сън ли е всичко между нас, аналогия?
Без отговор оставам и от Бога беловлас.
Ако това е сън - не искам да ме будиш.
Остави ме да спя вечно в топлата постеля.
Позволявам ти до мен да легнеш и да бдиш
над сладкия ни сън, че нищо да не ни разделя.
И жертвай всичко, щом заплаха за съня ни видиш.
О, любими мой,
в божествения сън герой,
не ме събуждай!
Вечно ме прегръщай!
И с мен приказка сънувай!
Йоана Р. Николова
28.11.2010 г.
15:52
(за Деян Л. Иванов)
© Йоана Николова All rights reserved.