Dec 25, 2016, 9:41 PM

Сън 

  Poetry » Love
535 1 0

Тази нощ дойде в съня ми,
спря погледа си в мен...
Изгубих разум и думи,
молех се да не идва ден.

 

Видях те – толкова близо беше!
Видях те – по-красива от нощта!
Гледах те – сърцето веч' не ме болеше,
гледах те, а до мен догаряше свещта.

 

Свещта на душата ми – блещукаща и къса,
горяща всичко свято в любовта...
Но ти се усмихна и сякаш забравих
всяка болка, мъка и тъга.

 

Ала се събудих - изчезна ти,
остави ме сам да бленувам...
Събудих се по-тъжен от преди,
мечтаех пак да те сънувам.

 

Господи, защо я прати,
да разкъсва моята душа?
Защо стават хората богати,
едва щом открият любовта?

 

Защо обичта си губим,
бързо, като на шега,
и можем с нея да се любим,
само вечер, тихичко, в съня...

© Лазар Шейтанов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??