Mar 21, 2008, 4:20 PM

Сън 

  Poetry » Other
568 0 11
Заспах на неудобен стол
и се видях, аз крачех гол
през тъмна мина.
Зад криви кварцови колони
ме канеше гора без клони
от там да мина.
Сред полумрака на неон
в полусъборен пантеон
от сив гранит
съзрях злокобен силует,
над труп разложен на поет
да дреме сит.
Под мен хрущеше стъклен скреж,
той сепна се и тъмна гмеж
на прилепово ято
с омраза призова върху ми.
Сред писъци неясни думи
дочух изпод земята;
Върви, събирай кървав плод!
Събудих се изтръпнал. В пот
бях целия облян.
Сред хола в синкав полумрак
безстрастен глас спокойно пак
от малкия екран
говореше – зловеща проза...

А само бях заспал във неудобна поза.

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??