Ех, мое нацъфтяло сочно лято,
разляло се по земната ни шир.
Кажи, да ти разказвам ли когато
бленувах твойте ласки през април?
Превзе ме и признавам си, щастлив съм,
жадувах те да дойдеш с твоя чар.
Дъха на лавандула да разплискваш,
навсякъде да хвърляш страстен жар.
Аз тръгвам да те пия до полуда,
в ливади и в гори, и в езера.
Не си ли сладък сън, не си ли чудо? –
твориш от всяка гледка красота!
Ще искам още дълго да ме галиш
с лъчите си на утринна зора.
С усмивката си радост в мене палиш,
с магията пробуждаш любовта!
© Данаил Таков All rights reserved.
The work is a contestant:
Самите думи ухаеха на лято. Виното беше лято, хванато в бутилка и запушено с тапа »