Oct 17, 2024, 6:22 AM

Сън на Задушница 

  Poetry
43 0 0

Топла – дланта ми.

До мене – лицето ти

спи.

Ти потърпи…

Няма събуждане?

Не, не сега!

В двора черешата

пролетна –

тежка от плод.

Нежна Задушница –

нов живот.

Вятърът вие

и стене

и плаче.

Стискам с яд в зъби

душата си

медно петаче

дар за отвъд

дар от отвъд

в сън – кръстопът

камбани звънят…

© Мария Димитрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??