Sep 15, 2009, 12:23 PM

Сънувах те... 

  Poetry
848 0 9

Сънувах те...

 

Сънувах те...

         Окови

бяха вплетени

в косите ти...

Красива бе

   с учтива,

        както винаги,

   усмивка,

на лицето си...

      онази,

  знаеш,

лъжливата...

Видях...

     Как горяха

  в пламъци

очите ти,

       кристалните,

и чувах

     сълзите,

в тях спотайвани,

         как молеха,

  като сирачета

ударени...

        за милост

Видях...

напиращият

        глас

в гърдите ти...

как раздира ги,

    трещи

      и дивият

    вятър

в тебе

   как зове...

за истини

Видях...

 Копнежът,

    скрит

зад думите

изискани

        и чух

плясъкът

на времето,

            крило,

оковано

във безвремие...

  Сънувах те...

© Диа-непокорна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??