Сънувай ме. Виж пролетта облича
със багри всяка клонка на страстта.
Мисли за мен, когато се страхуваш
да изречеш най-трудните неща.
Целувай ме. Щурците се надпяват
пияни в окосената трева.
Притвориш ли очи и ще усетиш
на пръсти как танцувам под дъжда.
Обичай ме. Когато се събудиш,
ще бъда само мека топлина.
Жадувано, сънувано момиче,
рисувало със устни в съня.
Димитрия Чакова
© Димитрия Чакова All rights reserved.