May 18, 2008, 6:49 PM  

Сънувам думи 

  Poetry » Other
1136 0 19


Сънувам стихове.

 

Тополов пух валят от мене,

 

въздушни светове,

 

в имунната система - време.

 

Сънувам тихи думи.

 

С цвета на див копнеж за нещо,

 

неясни и безумни,

 

притулени, омайни, грешни.

 

 

 

И искам да се влюбя.

 

Отново. В нещо. В някого.

 

До бяло сомнамбулено,

 

до ходещо понятие.

 

Да бъда пърхащ сняг,

 

до кръв разлистена минута,

 

и оня тайнствен праг,

 

зад който спирам да се лутам.

 

 

 

Сънувам стихове,

 

жита, метличини и макове,

 

и бързи ветрове,

 

и ехо на далечни влакове...

 

Сънувам те. Къде си?

 

На пръсти сутрин се събуждам

 

и ръся бели песни -

 

тополов пух за влюбване.
 
Радост Даскалова


© Радост Даскалова All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??