Mar 19, 2019, 9:05 AM

Сърце за еднократна употреба 

  Poetry » Love
446 11 10

СЪРЦЕ ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА

 

Усещал ли си да те милва с длан

човекът, който вече си е тръгнал?

И цяла нощ будувал ли си сам, 

в очакване, че утрото е мъдро? 

 

Нима след всеки пищен карнавал

остават само знаци за раздяла?

Зазидах във дъждовния кристал 

душата си - да я опазя цяла. 

 

О, аз не искам да оставам тук

и като славей в клетка да се мятам, 

когато стяга твърдия си клуп 

пресуканата нишка на тъгата. 

 

Защото пътят ми не беше лек 

и с болка дишах всяка къса сричка. 

Щом Бог желае да спаси човек, 
му праща някого - да го обича.

 

Седни до мене, аз ще подредя 

живота си в една-едничка строфа,

побрала лудостта на любовта.

И после чиста ще посрещна Господ. 

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??