Jun 12, 2012, 3:00 PM

Сърцето ми изтича след теб 

  Poetry » Love
870 1 12

Сърцето ми изтича след теб

 

 

Но ти страдаш, обич моя!

Недей! Това не ни е за първи път...

И за последен не ни е, нали?

Мълчиш. А на мен ми се иска да...

 

 

И какъв е този студ? Сред зноя...

От очите ти е... Няма ли да спрат?

Защо не ме топлят вече, както преди?

Кажи ми! Как стана така?

 

 

Но аз... Още ли съм твоя?

Чувствата ни заедно ли още трептят?

Хайде! Ела... И ме прегърни...

Преди да затвориш тази врата.

 

 

Този миг... Чувам на сълзите си воя...

Да поседим ли за малко така? На моята гръд...

Кой от двама ни ще прости?

Ти ли? Аз трудно бих живяла така...

 

 

Не ти достига... Полет ли? Давам ти своя...

Дните ни пак ще блестят.

Ще ти дам всичко! Ти остани!

Нали си казвахме, че това нашето е съдба?

 

 

Но ти тръгваш... С покоя...

С мислите ми... След теб всички вървят...

А защо взе и онези мои мечти?

Исках да ти кажа, че мога...

 

 

Каква тишина! Чувствам прибоя...

Устните ми от липсата на твоите вече горят.

Сърцето ми изтича след теб. Буря изви...

Дори не мога да ти махна с ръка...

 

 

Дали оцелях след пороя?

Може би... Минутите и след теб си текат...

Но какво... Винаги и навсякъде ли все ще си ти?

Не спира... Пак тази тревога...

 

© Светла Асенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??