Jul 1, 2015, 8:43 PM

Сюита за гърне, дванайсет слънчогледа и парче ухо 

  Poetry » Phylosophy
350 0 1

 

СЮИТА ЗА ГЪРНЕ, ДВАНАЙСЕТ СЛЪНЧОГЛЕДА И ПАРЧЕ УХО

 

Във простичко гърне
на маса с дървен плот
във топли цветове
от Слънцето - живот
наредени са те.
От майстор рижобрад.

Дали, ако е той
доволен и богат,
обграден от покой
с дебел и потен врат
тез слънчеви цветя
във охра, светлина
във плен на златна лен,
с наклòнени стъбла
ще хвърлят в потрес ням
без капка суета?

А майстора свършѝл
червената боя
с бръснача си решил
че става и с кръвта.

 

© Атеист Грешников All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??