Feb 9, 2022, 10:45 AM

Съвременните приказки са гадни 

  Poetry » Humour
341 10 14

По стъпките ми дебне сянка сива,
вълкът ме следва  и не го е срам!
Към  къщичката кой ли път отива,
че болна баба ми ме чака там?

 

И кошницата дявол да я вземе,
 откъсна ми ръцете, ама на!
Тъй казал разказвачът и е време,
да си поеме цялата вина!

 

Потайно зная Вълчо се надява
да спретнем пикник с мръвки и вино̀,
а после там, на горската дъбрава...
И аз си мисля тайно: Ха, дано!

 

Отде долитна глупавата сврака?
Крещи, ще падне чак от онзи клон.
Недей, Вълчане, баба ѝ я чака,
че я е тръшнал ковид – Омикрон.

 

И хей така останах си "на сухо",
и залудо в гората се затрих.
Изпих вино̀то просто за разтуха,
напих се и написах този стих.

 

Съвременните приказки са гадни,
не може и да се повеселиш.
Онази сврака само да ми падне!
Веднага ще я опека на шиш.

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??