Apr 9, 2017, 9:04 PM

Съвременно за честта и още нещо... 

  Poetry » Other
1031 4 8

Не е въпрос на чест  – да оцелеeш,
в оцеляването няма чест.
Въпрос на смазка – да живееш,
приел инстинкта за прогрес.
Омазняването – неизбежно,
Отвътре –кухо , отвън – просперитет,
първосигналието центробежно
римува Пирови победи – със късмет.
Закръглено щастливо бездуховие,
потънал в блаженство мрак.
В редиците на туй съсловие
най-вече подлостта набива крак.
Въпрос??? На избор.
Ако си наясно – не очаквай
потънали в блаженство дни.
Ще паднеш – друг ще те смени
и толкоз.
Честта е блудница, а ти не си....

© Христина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??