Jul 9, 2016, 2:42 PM  

Табуни 

  Poetry
632 2 22

 

Препускайте, табуни волногриви,

отпреде се е ширнала степта!

Препускайте свободни и игриви,

захвърлили юзди и стремена!

 

Препускайте в галоп – земята иска

от тропот на копита да кънти,

че мъртва тишината я потиска,

а палещата жега я гори!

 

Че щастието може да догони

свободният по дух, със силен нрав,

подобно вас, красиви вихрогони,

потеглили на поход величав! 

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??