Dec 19, 2010, 12:58 AM

Така съм те чакал... 

  Poetry » Other
588 0 2

Така съм те чакал...

(по Скорпиошка)

Мирише на масленица и бита сметана.
Котката ближе чужди обуща.
Ей тоя чичко, висок до тавана,
отде пък се вястна?!  Господ го спуща?!

С ръчища ме грабна, като захапка.
Пристърга ми бузата бодлива брада.
"Е, сине, дочака ли татко?"
Мама продума: " - Не те и позна..."

Шоколад натежа в детската шепичка,
в другата легна трофейният нож...
"Тичай на двора и песа зацепвай!
Оставяй го ножа! Малък си още..."

Всички се суетят... Не затварят вратите...
Лели и баби войника посрещат,
а пък съседът намигва прикрито:
"За теб съм донесъл, оназ, най- горещата!"

Май под възглавката турих го ножа...
Май и под губера чак съм заспал...
"Татко е черен... Казвай бе, Боже,
този защо е така побелял?!..."

Аз се разплаках... Губерът дУши...
Плътният глас силно запя :
"Вы - хо - ди - и - ла на берег Катюша..."
Май с песента паметта засия...

Бос, по гащета, много за кратко,
просто забравих, дето съм плакал:
"Ех, че се радвам! Върна се Татко!!!
Татко се върна-а-а! Така съм те чакал..."

 

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Най-доброто нещо ,което се случва на нашето поколение, е,че не познава войната!Поздрав за добрия стих!!!
  • Какво ли е било найстина, за очакването тогава говоря...Не са знаели дори дали са живи ,дали ще се върнат...!Целиш се право в сърцето!
Random works
: ??:??