Mar 8, 2015, 4:26 PM

Такава съм 

  Poetry
567 0 3

Такава съм. На бурята окото.

На слънцето най-топлите лъчи.

Крила на пеперуда, тиха обич,

метеж, сълза, тревога, плач дори.

Понякога на себе си приличам,

понякога приличам на  тъга,

усмихвам се, когато ми се плаче,

и плача винаги сама.

От мама взех лицето и душата,

а тя от баба взела е инат,

жена съм, от жените на земята,

които случват всичко...

После пак,

успяват да превързват мъжки рани,

да стрелят, да печелят,

да горят.

И уморени, вечер да се сгушват,

под своята момичешка тъга.

Пораснала - дете във женско тяло,

изплашена - във кожа на змия,

единствена, на всички,

и на никой,

такава съм, парченце от света!

© Пламена Троева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??