Звезди изгряват в езерното огледало
и раздвоява се за нас света,
а Слънцето отдавна е заспало -
сънува приказка за споделена самота.
Пророци времето изпридат,
от нишки на объркания ни живот
и нови светове ще идат,
в които сме избрали по-различен плод.
Тогава ще възкръснем
и ще обичаме тъй, както никога не сме,
проклятията наши ще прекъснем,
ще бъдам заедно под новото небе.
© Никодим Сертов All rights reserved.