Jun 25, 2014, 9:21 PM

Там 

  Poetry » Phylosophy
484 0 2

Там

 

Как да изпълня празнотата?

Всичко ли е жизнено равнище?

И как да оцени душата

заобикалящото нищо?

 

Някъде ликуват хора

над материалните неща,

освободен е от затвора

Духът и върши чудеса.

 

Забавлява се на воля

в нови форми и мелодии,

нова смелост, нова воля

над старите пародии.

 

Далеч от Ада

нещата се случват

със свобода,

която излъчва

 

Сияние над мъката,

покаяние във любовта,

обаяние в разлъката

и в срещите с нови лица.

 

Там ежедневно се раждат

изумителни чудеса

и лети Духът и надгражда -

Там, където има Свобода.

© Бойко Беров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • И как да оцени душата
    заобикалящото нищо?

    Много добър въпрос
  • Чудесата на Духът в Свобода...

    Хареса ми философията ти, Бойко!
Random works
: ??:??