Sep 10, 2022, 9:50 PM

Там, до полярния кръг 

  Poetry » Landscape
519 7 3

Там, до полярния кръг,
слънцето май не залязва,
студено е, светло и мрак,
вятърът сякаш разказва.

Хоризонта трепти в светлини,
в зелено танцува небето.
Не виждам луна, явно някъде спи
и всичко е някак неземно.

Потапяш се в белия цвят на нощта
захласнат, чак спираш да мигаш.
Докосва те с дива страст красота -
дъхът ти спира, забравяш да дишаш.

Вървиш по-лек от съня,
сетивата, превръщат се в хищник.
Неусетно отронваш сълза
и разбираш, че в плен си на мистик.

Там, до полярния кръг
си голям и малък, и някак незнаен.
Земята там, превила е гръб...
величествена... в зенита безкраен.
 

23.08.2022г.

© Теодора Атанасова All rights reserved.

  1267  19  19 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Страхотна картина си нарисувала, мила Теди! Наслада е за душата!
    Поздравявам те!
  • Хубава поезия!
    Поздрави!
  • Много ми хареса, Теди! Прекрасна образност и мистичност има в този стих! Браво!
Random works
: ??:??