Jan 3, 2024, 7:46 AM

Там е 

  Poetry
155 3 0



Понякога се чудя и това,
танцува ли морето със звездите?
Ако отговорът е конкретно - да,
дали за позволение, небето пита?

Какъв ли е любимият им танц?
Веднъж морето бурно, друг път кротко...
Дали с вълните прави реверанс?...
Дали луната е небесна лодка?...

Кой им свири? Музиката зная,
навярно се потготвя на брега.
Божественна, красива като Рая,
защото я създава любовта.

А на брега са всичките любови
които се зареждат през деня.
Старите в рапани, в пяна новите,
но всички те са звуци от дъга.

То, затова морето ни привлича
и лятото все бързаме натам,
защото ни зарежда със обичане.
Магията на танците е там...

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??