Там, където ни няма,
сладкодумни морета
надлъгват се с пясъка,
риби ходят по сушата
и учудено мигат с очи...
Странни птици
обичат се в клони зелени
и гнезди любовта им -
от яйцето за час се излюпва
най- щастливото пиле!
Къщи с мъх по прозорците
пазят домашни огнища,
от отсрещния покрив
улулицата гони нощта...
А във утрото два водопада
са направили езеро в двора!
И е шарено, шарено, шарено...
И е пролет завинаги...
Там, където ни няма.
© Рада Димова All rights reserved.