Там във старата гора
става чудна веселба.
Пеят сладкопойни птички,
скачат зайчета, сърнички.
А пък на полянката с цветя,
сред тревички и листа
две калинки с точки седем
с осем мравки крачат редом
и организират състезание
по изтънчено държание.
Ще участват в него всички
буболечки, охлюви добрички.
Съдия ще бъде бухал мъдър,
с поглед строг, но безкрайно ведър.
А накрая за настроение
на цялото горско население
ще им пее жабешкият хор,
с диригент с остър взор
Щъркелът дългокрак,
облечен в стилен фрак.
Дружно се живее в старата гора,
дето всеки пее и става веселба!
Днес присъствах там и аз,
утре чакаме и всички вас!
© Людмила Данова All rights reserved.