Jan 17, 2014, 10:00 PM

Там, зад хълма 

  Poetry » Other
558 0 4

Тези голи тополи,

наредени край пътя,

сякаш сгърчили клони

във предсмъртна агония.

 

Тези ивици суша,

със смразени зеници...

И дошло им до гуша -

бич за дивни илюзии.

 

Занемели, врабците

мършавеят по жиците.

Сякаш тежки пестници

по замръзнали бузи...

 

Но...

 

Сънуват все пролет,

със зелените листи

ще усмихнат тополите.

А и пътят е... близко.

 

Ще запеят щурците,

там, зад хълма отбрулен.

Неусетно ще цъфнат 

първи бели кокичета.

 

Там, зад хълма, където 

пътят все е нарочен

да ме води нататък,

в онзи свят... Непорочен.

 

Ще съм там. Ще дочакам

в унес китната пролет...

С нея, знам, ще закичиш

неусетно душата ми.

 

И пребродил ми мислите,

ще... приседнеш край мене.

Със букетче... игличина

ще закичиш.. косите ми.

 

Ще ми кажеш едничко...

Тих. И... плахо: "Обичам те!"




© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??