Jul 13, 2007, 9:40 AM

ТАНЦ НА ПЕПЕРУДАТА 

  Poetry
824 0 3

ТАНЦ  НА  ПЕПЕРУДАТА

 

Напукана земята... Жадна, като

момински устни нецелувани...

В пожари... мораво небето...

горяхме в страсти (не)бленувани.

 

Косите ни се сливаха с житата

и вятър гали пламнали тела...

Протягахме ръце към небесата

с молитва... Нейде птица отлетя...

 

Впили палещ взор един във друг,

от дъха ни зрее зърно в класове.

Телата отмалели се въртяха в кръг,

от молитви не останаха и гласове.

 

А невярващи... От пъклената жажда

и разпятието превърнахме във клада,

дето огънят в душите ни  подклажда...

Дай ни, Боже,... дъжд ни дай... пощада!

 

(И става чудо! ... Прогледни!...)

 

Вали... В очите ни... вали...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Адриана Зарева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??