Oct 10, 2024, 5:05 AM

Танц с есента 

  Poetry » Landscape
189 1 2

Потанцувай с мен, мила есен! 

Да танцувам с теб искам само. 

Ти да бъдеш вълшебната песен, 

аз да шепна на твоето рамо! 

 

Потанцувай с мене на воля! 

Уморих се от сиви надежди.

Поръси ме със златното, моля!

Заплени ме с ярките прежди!

 

Потанцувай с мен сред килими,

по които рисуваш мечтите.

Нека бъдат в багри любими,

нека светят лъчисти през дните!

 

Потанцувай на пръсти, сред шýма 

от хиляда листа разпилени. 

Ще те слушам, макар и без думи.

Прегърни ме! Да бъдем вселени!

 

 

 

Детелина И.Стефанова ✍️🍀

© Детелина Стефанова All rights reserved.

The work is a contestant:

Есента - сезон на равносметка, сезон на мъдрост, сезон на тъжна красота »

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??