Apr 2, 2014, 11:08 PM

Тая нощ 

  Poetry » Love
461 0 1

 

Тая нощ се любихме върху брега

Уморени вълни  целуваха за сбогом

 димящата от страст амалгама на телата ни.

Мокрият пясък беше копринена постеля

с монограмите на вечността.

Тая нощ се любихме върху брега.

С пулса на сърцата си

бяхме уловили  ритъма на вятъра

и разтоварихме в него блажени стенания,

които гасиха и палиха  звезди.

Вселената удряше златното дайре на Луната

и  нашепваше тайнствена песен,

с която признаваше,

че ти и аз сме нейният център

и архетип на света.

А ние се любехме върху брега

жадно поглъщащи алено щастие

с аромат на водорасли.

Антични и бъдещи... Ин и Ян.

Половинки на едно цяло.

Две  змиевидни мълнии,

пресичащи огнените си символи

и безмилостно поразяващи се.

Море от копнежи без бряг.

Дихание на многовековни дюни,

които мастилото на морето

отмива песъчинка по песъчинка.

Тая нощ се любихме върху брега.

 

© Диана Кънева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много добре, но ми се струва, че щеше да е още по-добре ако последният стих беше "с аромат на водорасли".
Random works
: ??:??