Jun 3, 2016, 10:54 PM

Тази нощ 

  Poetry » Other
415 0 6

Тази нощ отново не спя

и отново прозореца свети,

вън се спуска тъмна мъгла

и процежда светлината едва.

Вече минава три часът в полунощ

а в мене мисли препускат...

Ще направя кафе, ще отпия с наслада

и ще гледам туй мрачно небе...

И сгъстяват се нощните облаци

няма ни звезди, ни луна,

аз седя във смълчаната стая

и с наслада отпивам кафе...

Тази нощ за мен е вълшебна,

музата пак при мен се завърна

и гальовно се сипят тези слова

няма нищо,че навън е нощта...

Уморена от мисли и тежък живот,

надеждата пак при мен се завърна,

че нещата се случват, ей така изведнъж

и се спряха под - моята стряха...

Ето утрото бавно при мен се завръща

вън пропяват първи петли...

Ще прегърна света - слънце изгрява,

ще прегърна света със любов...!

 

© Катя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Йоана, благодаря ти!
    Младене, благодаря ти за хубавите думи!
    Владислав, благодаря ти за хубавия коментар!
  • Какво по - хубаво от това да посрещне утрото с любов! Аплодисменти !
  • Да искаш да прегърнеш света с любов е наистина божествено желание! Рисуваш с думи, Катя, едно толкова поетично настроение и ме зареждаш със светла емоция във встъпителната сивота на този ден. Благодаря ти!
  • Марина, благодаря ти!
  • !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Random works
: ??:??