Aug 6, 2022, 9:35 PM

Тази нощ 

  Poetry » Other
193 1 2

Тъмносиня вечер е навън.
Птиците замлъкнаха в гнездата.
Отдалече тих гальовен звън
спря се тук – потъна в тишината.

 

Слиза ниско грейнала луна,
светъл лъч изпраща върху лѝста.
Нищо, че побутва ме нощта –
стих ще пиша и да спя не искам.

 

Ще се скитам ту назад, напред,
да погаля спомени далечни…
Да поровя вчера, днес – навред,
гдето са останали те вечни.

 

Ще прегърна себе си сама,

с трепети събрала аз в душата
и с очи притворени в съня
тази нощ ще бъде тъй богата!...

© Ани Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??