Oct 8, 2010, 8:20 PM

Тази палава нощ 

  Poetry » Landscape
1053 0 19

Тази палава нощ днес побягна без дрехи,

украсена с Луна и безбройни звезди,

и разнесе гласа си навред с топло ехо,

и прошепна усмихнато: “Чуй, не лягай да спиш!”

А звездите се смееха със гласа на девойка

и намигаха сякаш с ярки, жадни очи,

пък Луната красива, със изправена стойка

дирижираше плавно, като техен пастир…

 

Тази палава нощ днес побягна без дрехи…

чак накрая Морфей с своя плащ ме покри...

© Криси All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??