Oct 26, 2007, 7:08 PM

Театрална есен 

  Poetry
703 0 7

Есента сглоби прилежно новата си сцена,
старателно застла килим от шарени листа,
из зад декорите излезе пременена
и вля във всички част от свойта суета

   
             (Спектакълът започва)


Колко ли ще трае новото й представление
месец, два, а може би и три?
Довява в мене хладно настроение
(дано спектакълът не ме смути)

...Излизат главните артисти.
(изстрадали са доста през годините)
смутени,изморени са лицата им
Какво ли ги задържа там на сцената?

Може би това, че чакани са три сезона,
пристигнали вихрушно със валежи
и пак напълват с публика салона
залят с отломки от изгарящи копнежи

© Госпожа Стихийно Бедствие All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??