Jan 15, 2011, 5:37 PM

Теб открих 

  Poetry
754 0 0

В обичта на едно сърце,

в красотата на едно лице,

в празнотата на едни ръце -

тебе аз открих.

 

Живях без небе, без земя,

без мъничко слънце дори.

В живота нямаше усмивки,

нямаше щастие, нямаше  дори и звезди.

 

В тишината на една душа,

в блясъка на една капчица сълза.

В самотата на една мъничка мечта,

в мълчанието на уморената тъга.

 

В безнадеждността на една съдба,

в радостта на проникващата трева,

в клетвата на новата зора -

тебе аз открих.

 

Колко беше трудно

и  тъй недостижимо,

протягах ръка, но вземах пак нищо.

Молех се в мрака да бъдеш моя светлина,

молех се в слънчев ден да си моя сянка.

Молех се под дъждовните капки

да бъдеш моята  пъстро-изгряваща дъга.



В стихове страдащи,

в думи безсмислени, празни и безсилни,

в песни отчайващи, в свещи угасващи.

Във тихите вълни на морето,

в необитаемите места на сърцето.

Във всичко красиво и не красиво,

във всичко земно и неземно -

теб, само теб аз открих.


Милан Милев

15.01.2011



                                                                                        Посветено

© Милан Милев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??