Aug 27, 2012, 10:38 AM

„Техни Величества“ 

  Poetry » Other
435 0 0

В нашата хубава държава

всичко ценно и морално се руши.

Управлявана от алчни грандомани,

„ ВЕЛИЧИЯ “- самозабравили се.

Корупция грабежи и убийства,

съпътстващи живота ни.

Какво направиха с народа си?

Кажи, приятелю, отговори.

Ти днеска можеш ли спокойно

да пуснеш своето дете

по улиците да върви свободно?

Ти днеска можеш ли да си спокоен,

че живо здраво ще се прибере?

Сърцето ми се къса, като гледам

как страдат нашите деца.

От изверги да бъдат наранявани,

а ти да скърцаш с зъби да мълчиш.

Да гледаш как в съня си то се мята,

кошмарите му няма как да спреш.

Сърцето с кървави сълзи да плаче

и страдаш заедно със него ти.

В нашата хубава държава

превръщат хората в животни зли.

Озъбени, разпенени за кръв жадуващи,

защото всички тънат във мизерия,

не виждат светлинка дори.

Е, г-да Управници, „Ваши Величества“!

Заповядайте ми днес на гости!

Ще Ви нагостя богато - с блюда,

препълнени с горчилката в живота.




© Ирина Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??