Jul 29, 2023, 12:40 AM

Теменуги 

  Poetry » Love
220 0 2

                 

Осейват те винаги рано

земята на голия парк,

небето вечерно събрали,

небето над речния бряг.

 

Момичета, знам, много има

с очи теменужни. И те

отнемат от късната зима

пропукана пъпка- сърце.

 

Едно име винаги помня --

момиче самотно в сърце.

Реката изтича от стомна --

от мен този спомен тече.

 

             27. февруари 1990 г.

             гр. Силистра

© Лъчезар Цонев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??