Sep 9, 2014, 11:49 AM

Ти, която пише сънища 

  Poetry » Love
516 0 2

Ти в стихове пишеш моите сънища цветни.

Сценарий за двама. И жажда за сбъдване.

Ръкопляскане театрално... Колко суетно!

В моята проста колибка чакам да съмне.

 

Там паяжини рисуват фрески от вятъра.

Там вечер звездите слизат до мене.

Огън в камината е топлина от театъра.

Протрити кресла приказки стенат...

 

Как танцуват в житата светулките...

Как щурче е засвирило за последно...

А остри плачещи висулки

от покрива кинжално ме дебнат...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??