Sep 24, 2021, 3:23 PM

Тиха врява 

  Poetry » Other
441 5 12

Пейките, край които минава животът,
не са непременно на главен път...
Те са в малките, в тихите улички,
дето котки на прозорците спят,
дето бавно се стичат минутите
в устието на нечия смърт
и със стон се заражда във утрото
нечий мъничък, крехък живот.
Вечер пълнят се, пълнят се пейките,
крачи с дълги крака суетата
по паветата гърчат се сенките
във безмълвен, язвителен смях.
Тиха врява приветства нощта,
завистливи очи цепят здрача
и разнищват до фибри света,
и боли го света...и нагарча...
Наблюдават мечтите си сринати
малки хора и люпят боклук,
но пък кой ли ще помни без зрители
че съм минала някога тук?

заглавието е откраднато от една приятелка, с нейно разрешение

© Рада Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??