May 25, 2017, 11:54 PM  

Титаник 

  Poetry » Love, Authors song
2161 25 65

Ако ти получиш рана,

ако в миг загубиш сила...

Ти, не чакай, потърси ме

в любовта на океана.

 

В лоното на тъмна бездна​,

бездиханен аз се спуснах.

Шепна с онемели устни,

носен от мечти безбрежни.

 

Бях надежда и прокоба. 

Бях пътуване и  радост

за несвърсващата младост

във живота ми безброден.

 

 

 

 

Слънцето не ме докосва.

Нощите ми – неброени.

Кой ли търси съкрушени

на пристанище без остров?

 

Ако искаш да успееш –

не забравяй за "Титаник"!

Потърси един удавник,

който с любовта живее.

© Стойчо Станев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??