Aug 30, 2021, 9:09 PM  

Точки за триене 

  Poetry
624 9 12

Ти си грешно написан роман.

Имаш хиляди точки за триене.

Аз се вмъкнах, където си сам,

между всеки абзац – да се имаме.

 

Интервалите, пълни със скръб,

многоточия крият сълзите.

Редовете стесняват се в път,

и за края му често се питам.

 

Въпросителна ляга до мен

и отнема съня ми спокоен.

На върха съм на другия ден,

но върхът е останал без корен.

 

Много страници водят до теб,

още толкова водят към края.

Щом достигна последния ред

ще напиша една запетая,

 

ще добавя с червени бои

на сърцето ми пулса забързан

и дори и до смърт да боли

и след края към тебе ще тръгна.

 

 

 

© Деница Гарелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??