Nov 29, 2006, 9:31 PM

Точно сега 

  Poetry
694 0 12
Имам нужда, точно сега,
да те гледам.

Изморен съм. Мълча.
С очи да последвам
босите стъпки,
ръка да прокарам
в съня ти...
И пак да мълча.

Имам нужда, точно сега,
да си моя -
на мига и по детски,
без никакво бъдеще...
Без да деля,
да изпия на глътки
всяко твое усещане...
И дълго в съня ти,
по мъжки във тъмното,
до теб да мълча.

Имам нужда, точно сега,
от всяко твое протягане,
от звука на чиниите,
и течащата струя вода.
До отключиш с гласа си
килиите, заключени в мен.
И да захвърлиш ключа
в най-дълбокия ден.

© Димитър Ганчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??